legnézettebb
tovább >>
legújabb
tovább >>


TudásFeltöltés 2.0 tudományvizualizációs vetélkedő

A verseny:

 • Tudományos témájú, bármely szakterülethez kapcsolódó, rövid (legfeljebb 5 perces) mozgóképes anyagok (filmek, kommentált felvételek, animációk, rajzfilmek stb.) beküldését várjuk.
 • Beállított, forgatókönyv alapján készült vagy spontán (kommentált) felvétel egyaránt beküldhető.
 • Középiskolásokból, szakiskolásokból 3 fős csapatok indulhatnak, vezető tanár vagy mentor közreműködésével.
 • A filmek rögzítésére kézikamera, mobiltelefon, tablet egyaránt használható, a montírozáshoz vagy animációkhoz bármilyen program alkalmazható.
  A filmek regisztráció után a http://www.tudasfeltoltes.hu oldalra („Ti töltitek fel 2.0" rovatba) tölthetők fel, majd a szakmai moderálás után a filmek kikerülnek az oldalra.
 • A feltöltendő kisfilmek mérete nem haladhatja meg a 90 megabyte-ot, javasolt méret 40-50 megabyte. A feltölthető formátumok: avi, mpeg, flv. A rendszer a feltöltött kisfilmeket flv formátumba konvertálja, így jelenik meg a weboldalon.
 • A http://www.tudasfeltoltes.hu oldalon gyűjtött szavazatok („like"-ok) száma alapján a legnagyobb tetszést kapott 10 film, az Országos Tehetségnap részeként a 2014. április 11-én megrendezésre kerülő döntőbe kerül. A filmekről ezzel párhuzamosan felkért szakértők (tudósok, filmes szakemberek) is szavaznak, az általuk legjobbnak ítélt 3 film is a döntőbe jut.
 • Az elkészült kisfilmek feltöltésének határideje: 2014. január 31. február 28. 24:00
 • Szavazás kezdete: 2013. december 1. 12:00
 • Szavazás zárása: 2014. február 7. március 9. 24:00


Díjak:

A döntőbe kerülő kisfilmek készítői ingyenes kommunikációs tréningen vesznek részt Budapesten, amely egyúttal felkészíti őket a helyszíni döntőre is.

1. díj: 3 db táblagép a csapattagok részére; 1 db NI ELVIS II és 1 db NI myDAQ termék az iskolának/tanárnak a National Instruments felajánlásával; 1 db féléves Élet és Tudomány előfizetés;

2. díj: 5 napos balatoni nyaralás a Kutató Diákokkal; 1 db NI myDAQ termék az iskolának/tanárnak a National Instruments felajánlásával; 1 db féléves Élet és Tudomány előfizetés;

3. díj: DrDNS Nyomkövető Kalandtúra; 1 db NI myDAQ termék az iskolának/tanárnak a National Instruments felajánlásával.

NI ELVIS II: oktatási célra kifejlesztett mérnöki oktatási platform, amely magába foglal 12 db, egy laboratóriumban leggyakrabban használt mérési eszközt.

NI myDAQ: zsebméretű, hordozható platform, amely lehetővé tesz élő jelek mérését és elemzését bárhol.

 

A fődíjakról, a felajánlott különdíjakról és aktualitásokról a vetélkedő Facebook oldalán (https://www.facebook.com/tudasfeltoltes) folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

További információ kérhető: tudasfeltoltes@tudastars.hu


TudásFelöltés 2.0 játékszabályzat


A játék bemutatása

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ), az OTP Fáy András Alapítvány és a Tudástársadalom Alapítvány - mint együttműködő partnerek - tudományvizualizációs vetélkedőt szerveznek 3 fős középiskolás csapatok számára.

A vizuális anyagok a természet-, a társadalom- és a bölcsészeti tudományok bármelyikéről származó tudományos jelenséget, összefüggéseket magyaráznak, mutatnak be, kísérletet, illusztrációt, demonstrációt tartalmaznak, legfeljebb 5 perc terjedelemben. A videókkal szembeni elsődleges követelmény a szakmai-tudományos megfelelőség és eredetiség.

A http://www.tudasfeltoltes.hu oldalon gyűjtött szavazatok („like"-ok) száma alapján a legnagyobb tetszést kapott 10 film a március végi döntőbe kerül. A filmekről ezzel párhuzamosan felkért szakértők (tudósok, filmes szakemberek) is szavaznak, az általuk legjobbnak ítélt 3 film is a döntőbe jut. A döntőben helyszíni zsűri értékeli a csapatok ott mutatott teljesítményét a tudományvizualizáció, tudományos kérdésekről való kommunikáció vonatkozásában.

A vetélkedő során egy csapat több különböző videót is feltölthet, több különböző videóra gyűjthet szavazatot, azonban minden videó csak egyszer tölthető fel!

A vetélkedőben kizárólag a 2014. január 31-én február 28-án 24 órági feltöltött videók vesznek részt.

 

A játékban való részvétel feltételei

A videó feltöltő versenyben 3 fős középiskolai csapatok vehetnek részt, amelyek valamennyi tagja 12. életévét betöltött természetes, valós személy. A játékba való bekapcsolódás feltételei:

 • egy vagy több, a csapat által elkészített saját videó feltöltése a tudasfeltoltes.hu oldalra;
 • a játék ideje alatt, illetve az eredményhirdetés idején érvényes regisztráció az OTP Fáy András Alapítvány tudasfeltoltes.hu internetes oldalán.

 

A játék szabályai

A vetélkedőben való részvétel, azaz a regisztráció a vetélkedő jelen hivatalos szabályzatának (a továbbiakban „Játékszabályzat") automatikus elfogadását jelenti.

A vetélkedő során szavazni bármely videóra lehet. Minden résztvevő kizárólag saját nevében szavazhat.

A szavazat érvényes, amennyiben a szavazatot leadó résztvevő és a szavazás folyamata a játékszabályzatban foglaltaknak megfelel.

A feltöltött videók nem kerülnek automatikusan publikálásra az oldalon, a publikálás a Szervezők részéről jóváhagyást igényel. A csapattagok csak a Szervezők által meghatározott szabályoknak megfelelő videót tölthetik fel.

A feltöltés során a csapattagok a feltöltéssel egyidejűleg kijelentik, hogy:

 • rendelkeznek a videók feltöltésére és felhasználására vonatkozó szerzői jogokkal (saját készítésű videójukat töltik fel);
 • a videók tekintetében a szerzői joggal rendelkező személytől rendelkeznek olyan felhatalmazással, mely a szerzői jogvédelem alatt álló videó ilyen irányú felhasználását jelenti, amiben a szerzői joggal rendelkezni jogosult az ilyen irányú felhasználásra engedélyt adott;
 • hozzájárulnak ahhoz, hogy a Szervezők a vetélkedő internetes honlapján az általa megadott adatok közül iskolájának nevét, lakóhelyének települését közzétegye;
 • hozzájárulnak ahhoz, hogy a videó felöltésével annak felhasználási jogait átruházzák a Szervezőkre, és tudomásul veszik, hogy a feltöltött videó tudományos ismeretterjesztő tevékenység keretében bárhol nyilvánosságra hozható a készítők feltüntetésével.
 • A videót feltöltő személy tudomásul veszi, hogy a Szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak a feltöltött videók jogosulatlan felhasználásából eredően.


Kizárás
A résztvevők (versenyzők, szavazók, hozzászólók) kötelesek a tisztességes és kulturált játék normáit betartani (valós adatok közlése, csalás- és megtévesztés-mentes cselekvések, a plágium elkerülése, az elvárható gondosság a versenyművek szerzői jogi vonatkozásainak betartásakor). Amennyiben ezek megszegése kárt okoz harmadik személynek, azért minden felelősség az elkövetőt terheli.

A Szervezők fenntartják a jogot a videókhoz való hozzászólások moderálására, ennek keretében jogosultak arra, hogy az általuk nem helyénvalónak ítélt, a játék céljával, szellemiségével ellentétes, durva, sértő stb. videó publikálását elutasítsák, a hozzászólásokat töröljék.


A Szervezők kizárják a játékból azt a résztvevőt és vele együtt az általa feltöltött videót is, aki:

 • a regisztráció során valótlan adatokat ad meg,
 • a valóságtól eltérően nyilatkozik,
 • a mások jogait sértő videót feltöltő csapatot,
 • a jogellenes magatartást tanúsító résztvevőt, csapatot.

 

A kizárt résztvevő által leadott szavazatokat a játékszervező törli!
A videót feltöltő csapattagok tudomásul veszik azt, hogy amennyiben a videó feltöltését követően a Szervezők tudomására jut, hogy a videó vonatkozásában a szerzői jogokkal rendelkező személy a feltöltés, illetőleg a videó internetes megjelenése miatt tiltakozik, a videót a Szervezők haladéktalanul eltávolítják, törlik. Tiltakozásnak tekinthető, ha a videó szerzői jogaival rendelkező személy arról tájékoztatja a Szervezőt, hogy a videó felhasználására engedélyt nem adott.

Az érvénytelen szavazatokat a Szervező törli!
A valóságnak nem megfelelő adatokat megadó és a játékszabály feltételeit nem teljesítő résztvevő a vetélkedőből kizárásra kerül és az általa leadott szavazatok a vetélkedő végeredményébe nem számítanak bele. A Szervezők az esetleges hibás, valótlan regisztrációkért felelősséget nem vállalnak. Az előírttól eltérő formátumú nevezések helyességének elbírálására a jogot a Szervezők fenntartják maguknak.

 

Személyes adatok kezelésére és az adatszolgáltatásra vonatkozó szabályokA Szervezők a nyeremények átadásáról készült kép-, hang- és filmfelvételt részben vagy egészben reklám céljából szabadon felhasználhatják, idő- és alkalombeli korlátozás, valamint külön díjazás nélkül.
A résztvevők adatait a Szervezők a résztvevő hozzájárulása és engedélye nélkül, harmadik személy részére nem adják ki, kivéve a jogszabályokban meghatározott eseteket.

Ezt a játékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, azzal összefüggésbe nem hozható. A játék során átadott adatokat a Szervezők kezeli, azt a Facebook semmilyen formában nem kapja meg.További információ

A Szervezők a játék ideje alatt, illetve a szavazási időszakot követően bármikor jogosultak megvizsgálni azt, hogy a résztvevők, illetve a leadott szavazatok a játékszabályban meghatározott kritériumoknak megfelelnek-e.
A vetélkedő kommunikációs anyagaiban esetlegesen előforduló nyomtatási hibákért sem a Szervezők, sem a játék során eljáró harmadik személyek (megbízottak, alvállalkozók) nem vállalnak felelősséget.
A Szervezők jogosultak arra, hogy a jelen játékszabályzatot egyoldalúan bármikor megváltoztassák.

Budapest, 2013. 11. 05.
Szervezők